Hur ser framtidens dejting ut?

Kvinna i säng med robotPå en sajt som jämför olika dejtingtjänster, såsom denna, vore det kanske på sin plats att fundera lite kring nätdejtingens utveckling och framtid. Vad har egentligen hänt sedan världens första dejtingsida (Web Personals) slog upp sina dörrar 1993 och vad kan tänkas hända framåt?

Web Personals startad av Andrew Conru så tidigt som 1993 (Match.com öppnade först 1995) så presenterade sig singlarna med ett bildgalleri och en profiltext. Det var en naturlig utveckling av tidningarnas kontaktannonser som endast hade plats för några rader text och ibland en bild. Nätdejting i form av en profilsida för varje singel och att kunna skicka meddelanden blev snabbt en standard, som står sig än idag.

Fortsätt läsa

Att matchas eller inte?

Dejtingsidor som Chemistry, eHarmony, eDarling, Elitsinglar, Mötesplatsen, MatchAffinity, Be2, Parship, etcetera har alla ”vetenskapliga” tester för att matcha dig med potentiella partners. Dessa är ofta framtagna av någon form av psykolog eller forskare inom beteendevetenskap och beskrivs som revolutionerande, men stämmer verkligen det? Dejtingkollen beslöt sig för att gräva lite mer kring detta.

BBC's dejtingtest med Xand och Hannah

Försökskaninen Xand med matematiker Hannah

Fortsätt läsa

Hur hittar man kärleken online? 10 smarta tips!

Nätdejting är ett bra sätt att träffa nya människor och med lite tur så kan det bli något alldeles speciellt. Största risken med att dejta online är dock att det blir en för konstruerad situation och att du, även om du träffar fantastiska människor, inte lyckas tända den där gnistan. Att det blir mer som en arbetsintervju än en dejt… Här är några tips för att lyckas bättre med dejtandet och kanske få kärleken att spira!

En lyckad dejt

Fortsätt läsa

Hur dejtar man säkert? 15 bästa tipsen!

Nätdejting är ett alldeles utmärkt sätt att lära känna nya människor, kanske kan det bli en partner, kanske en vän, eller bara ett trevligt samtal. Generellt skulle vi vilja säga att svenskarna är lite dåliga på att dejta och att det dejtas för lite ute i stugorna. Men det sagt så ska man dock inte glömma bort att vara lite försiktig. Nedan listar vi våra 15 bästa tips för att dejta säkert.

Bar date

En bra miljö för en trivsam (och säker) dejt

Fortsätt läsa

Bland bedragare och sol-och-vårare

Nätdejtingbranschen är inte så gammal, men lika länge som den har funnits, lika länge har det förekommit fuffens. Ibland är det företaget bakom som själva står för skumrasket och ibland är det andra som utnyttjar plattformen för mindre hederliga syften. Följ med på en smutsig resa bakom kulisserna.

Raskenstam

Gunnar Hellström och Agnetha Fältskog i filmen ”Raskenstam”.

Fortsätt läsa

Vad omsätter egentligen dejtingbranschen?

PengarDet är lätt att tro att nätdejting (appar och sajter tillsammans) är en enormt stor industri som omsätter miljarder. Men sett till hur många som känner till eller har testat de olika företagens varumärken så är faktiskt branschens totala omsättning förvånansvärt låg.

Det är förvisso svårt att med exakthet bestämma hur stor marknaden totalt är, men låt oss göra ett försök. Vi har vissa kända siffror:

Fortsätt läsa

OKTrends om varför man inte bör betala på dejtingsajter

Den 7 april 2010 skrev en av grundarna till dejtingsajten OKCupid, Christian Rudder, en legendarisk bloggpost på den lika så legendariska bloggen OKTrends om varför man inte bör betala för premiumdejtingsajter*. När OKCupid ett år senare köptes av IAC/InterActiveCorp (som bl.a. äger Match.com) så togs denna bloggpost bort (enligt uppgift ”frivilligt”…) från bloggen, men för att den inte ska försvinna helt från webben så har vi här nedan sparat ner en bildversion som du kan läsa än idag :)

Fortsätt läsa

Varför är dejtingsajter så dyra och dåliga?

Smaken är som baken, men absolut, många dejtingsajter är sannerligen trista och daterade, särskilt med tanke på att det kan kosta flera hundralappar i månaden att vara medlem. Hur kan det vara så när så många andra tjänster på nätet är så trevliga? Och varför kostar det så mycket? Hur svårt är det egentligen att göra en modern, trivsam och prisvärd dejtingsajt?

Dålig dejt?

Fortsätt läsa

Hur välja dejtingsida?

Hur väljer du dejtingsajt?Du har sett dem på TV, du har fått dem på Facebook, du har hört kompisar prata om dem, ja precis – annonserna för olika dejtingsajter som ber dig registrera dig på just deras sajt. Det är ingen hemlighet att du som dejtare är högvilt för dejtingsajterna, men hur väljer du egentligen rätt bland alla inkastare?

Låt oss säga att du har bestämt dig för att testa nätdejting, nu ska du bara välja var. I detta läge tror jag de flesta väljer att gå på rekommendationer från vänner och bekanta, men kanske gör du också lite research på nätet. Söker du på dejting på Google så dyker framförallt de stora dejtingsajterna upp (och många dejtingannonser), vilket kan vara en start. Du får en indikation om vilka sajter som Google anser har hög auktoritet inom det eftersökta ämnet. Det betyder i korthet att många sajter länkar till dem, de använder sig av relevanta termer, de har funnits länge och har gjort sin sökmotoroptimering väl, men det du ser i sökresultaten är inte nödvändigtvis de sajter som passar dig bäst.

Fortsätt läsa

Vi jämför dejtingsajter och datingappar

Saknar du också en bra jämförelsesida och guide för dejting? Nästan alla recensioner är styrda av vilka dejtingsajter som betalar guiden mest pengar för att driva trafik till dem. Vi tänkte göra annorlunda och sammanställa en bra guide över Sveriges bästa dejtingsajter eller appar. Vi skriver lite kort om varje tjänst, men du sätter det exakta betyget.

Hoppas vi kan vara till din hjälp!