Match

Match.com

Ditt betyg på Match?

Match’s totalbetyg

2.69/5 (44)

Match’s betyg per fråga:

2.75/5
3.05/5
2.27/5

TESTA MATCH

App store badgeGoogle Play

Dejtingkollens omdöme

Match.com är världens första (typ) och största nätdejtingsida. Även i Sverige är man bland de största och naturligtvis ett säkert, men dyrt val. Folk är seriösa och välkammade, på gränsen till tråkiga. Sajten var tidigare inte så mycket att hurra för, men numera är bägge sajten och appen riktigt trevliga och det finns gott om funktioner, på gränsen till för mycket. Match har köpt upp och tagit över de tidigare svenska dejtingsajterna Lovesearch, Spraydate, E-kontakt och Shakemyworld.

På Match krävs det att du betalar för att kunna kommunicera. För den som vill ha lite extra vägledning (och betala mer) finns tilläggspaketet Match Affinity med ett personlighetstest och lite mer guidning.

Match har även singelevents i större städer med jämna mellanrum. För dig som inte blir avskräckt av att träffas under parollen ”vi är singlar som gör saker tillsammans”.

Kortfakta Match

Sajt/app eller bägge? Bägge
Inloggningsalternativ E-post
Ägare, hemvist Match Group/IAC, USA (svenska Match hör till Meetic)
Ursprungsland, startår USA, 1995 (2002 i Sverige)
Företagsnärvaro i Sverige (SE)? Ja
Omsättning i SE Gissningsvis 100 MSEK
Betalningsmodell Premium
Reklam? Ja, på webbsidan för gratisanvändare
Användbart utan att betala? Nej
Engångsköp Nej
Månadspris vid prenumeration (som lägst) 149 SEK
Registrerade medlemmar sedan start i SE (enligt egen uppgift) Har inte responderat
Antal månatligt aktiva medlemmar i SE (vår kvalificerade gissning) Runt 80 000
Domänranking i SE (enligt Alexa) 377
Appnedladdningstrend (enligt App Annie) Neutral
Google Trends kurva Negativ (iaf för match.com)
Tendens (vår gissning) Neutralt intresse
Antal anmälningar hos ARN (mar 2016) 4
Antal anmälningar till Konsumentverket (sedan 2011) 90
Senast uppdaterat: 28 september, 2017

4 kommentarer

 1. Jag hittade faktiskt min förra tjej på Match! Det höll inte så länge, men hon var bra ändå.

 2. Match.com använder sig av fula grep för att lura folk att förnya sitt medlemskap.
  Jag köpte en en-månads medlemskap. Efter ett tag började dyka upp en ny, grön knapp väldigt nära huvudmenyerna. Klickar man på knappen av misstag så förnyas medlemskapet på en gång. Att annullera den automatiska förnyelse tar 3 steg, men att aktivera sker lätt av misstag, och det i ett enda steg, utan att sajten frågar efter bekräftelse. Man kan av en olycka aktivera den automatiska förnyelse utan att ens märka det. Detta redan visar hur oseriös sajten är. Och det är inte bara den gröna knappen. Det fanns en länk som vanligtvis leder till matchaffinity. Men idag hade den länken bytt funktion och orsakade en oönskade aktiverering av den automatiska förnyelse. Ja, länkarna byter funktion för att lura Dig att klicka av misstag och aktivera fönyelse av prenummerationen.

  Och när man av mistag klickar på fel länk så går det inte att avaktivera förnyelse när denna skulle ske inom 48 timmar. Då är det kört.
  Ångerätt gäller inte. Så här står i deras regler:

  ”Den automatiska förnyelsen kan stängas av tidigast 24 timmar efter betalning och senast 48 timmar innan pågående prenumerationsperiod går ut.”
  ”Tänk på att det endast går att häva initiala prenumerationsköp och tillval, inte automatiska förnyelser eller boosterpaket.”

  Match.se är utformad för att lura folk att betala månad efter månad. Det är tyvärr oseriös i detta avseende.

  Därför avråder jag folk från att använda match.se eller match.com

 3. Fick hota med polis när jag var med för ca åtta år sedan för jag kom inte ur! Försöker nu ta kontakt för att se om det är en annan regi! Ingen möjlighet till kontakt någonstans! Vem vill sitta i någons klor, utan kontaktmöjlighet eller tydliga anvisningar om hur man krediteras som prenumerant! Dåligt match.com och mycket fegt!

 4. De säljer en icke-fungerande tjänst och för att få det att fungera (vilket det inte gör) får du betala extra för varje funktion utöver prenumerationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.