Badoo

Badoo

Ditt betyg på Badoo?

Badoos totalbetyg

2.6/5 (47)

Badoos betyg per fråga:

2.79/5
2.4/5
2.62/5

TESTA BADOO

App store badgeGoogle Play

Dejtingkollens omdöme

Badoo är en av ”nya tidens dejtingsajter” som genom att (miss)bruka Facebooks plattform lyckades få väldigt stor spridning på kort tid (runt 2010). Numera står appen i centrum och den är faktiskt inte så pjåkig, särskilt inte efter senaste re-design våren 2017. Det går givetvis att swajpa folk (Encounters) och där ett hjärta verkar betyda att man gillar någon. Det går också att se vilka som är nära dig och ta direkt kontakt (eller gilla). Du kan se dina besökare, men inte vem som gillar dig. Ett något kryptiskt ”X wants to chat” dyker ofta upp och verkar betyda att hen har besökt dig (utan att skicka ett mess) och möjligen även gillat din profil.

Vårt tidigare intryck av Badoo var en skojig, om än plottrig och förvirrad, upplevelse. Nya appen är dock mycket bättre, medan nya webbsidan fortfarande är lite rörig. Badoo är populärt för ”casual dating” (läs: lätt sexbetonade träffar), men funkar säkert även för att hitta kärleken.

Badoo är en freemiumtjänst som går att använda gratis, men inbjuder till köp av diverse olika saker. Antingen så köper man ”credits” för att få tingel-tangel som att bli mer synlig på olika sätt, kunna ge gåvor, etcetera eller så köper man ett månadsabonnemang för att få ”superkrafter” som att se vilka som gillar en, få sina meddelanden att bli synligare, ångra en swipe, kunna vara osynlig på olika sätt, chatta först med nya medlemmar och se vilka som är populärast.

Kortfakta Badoo

Sajt/app eller bägge? Bägge
Inloggningsalternativ E-post, Facebook, Twitter
Ägare, hemvist Badoo Trading Limited, Cypern
Ursprungsland, startår Storbritanien, 2006 (rysk grundare)
Företagsnärvaro i Sverige (SE)? Nej
Omsättning i SE Runt 10-15 MSEK
Betalningsmodell Freemium
Reklam? Nej
Användbart utan att betala? Ja
Engångsköp Ja, vissa funktioner
Månadspris vid prenumeration (som lägst) Credits varierar, men abonnemang från 49 SEK/mån (eller för alltid för 480 SEK). Lite dyrare i mobilen.
Registrerade medlemmar sedan start i SE (enligt egen uppgift) Har inte responderat
Antal månatligt aktiva medlemmar i SE (vår kvalificerade gissning) Knappt 100 000
Domänranking i SE (enligt Alexa) 141
Appnedladdningstrend (enligt App Annie) Negativ
Google Trends kurva Negativ
Tendens (vår gissning) Neutralt intresse
Antal anmälningar hos ARN (mar 2016) 1
Antal anmälningar till Konsumentverket (sedan 2011) 10

 

Vill du korrigera någon av våra uppgifter? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mejl till oss.

Senast uppdaterat: 3 februari, 2021

5 kommentarer

  1. Kom i kontakt med skummis som ville ha pengar för att komma på besök.

  2. Åldersdiskriminerande mot fräscha kvinnor som INTE vill ha gubbspann 😡

  3. Badoo är meningslöst. Jag har varit medlem i snart 10 år med en dejt som resultat. Betalande medlem sedan ca 1 år. 99 av 100 tjejer svarar oftast inte, när jag har messat dem. Min profil är proper med flera hyfsade bilder. Spara din tid och pengar till att söka lyckan på annat håll. Var lyckan finns, har jag tyvärr inget tips om.

  4. Badoo har presis dragit från mitt konto 600kr som jag inte har bett om. Man måste holla reda på den lilla punkten som bestämmer olika priser. Den tycks leva sitt eget liv. Så kan det inte gå till. Jag har bett att få tillbaka pengarna. Jag tror det är tveksamt Nu måste jag byta kort, för att inte bli debitertat igen något som jag inte har bett om. Det är väldigt dålig reklam för Badoo. Skippa Badoo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.